dilluns, 26 de juliol del 2010

Repàs d'ortografia



De + el = del. Un amic filòleg m'hagué de recordar aquesta regla tan bàsica quan jo dubtava (o m'enganyava) en combinar preposició i article davant de topònims amb article com El Cabanyal o El Perelló. Mea culpa, ho sé, tot i que crec que el caos en la senyalització dels nostres carrers i carreteres (noms de pobles en valencià adaptats al castellà o en una mescla dels dos) col·labora un poc en aquestes confusions meues. Per tant (nota mental), caldria dir que «els meus avantpassats són del Cabanyal» i que «tinc records inoblidables del Perelló» (i no d'El Cabanyal o d'El Perelló). I quan es tracta de de + la? Que la va en minúscula: «des de Port Sa Platja es veuen les fincorres de la platja de la Pobla de Farnals».

L'altre dia recordí aquestes regles (tot i que no es tracte d'un nom de lloc) quan passava al costat d'aquesta furgoneta de correus.


2 comentaris:

m'agrada ha dit...

per desgràcia dels rètols ja siguen de l'administració o no, no te'n pots refiar gens ni miqueta.
Pel que fa a la regla, tinc entés que s'ha de fer la contracció de + article amb els topònims catalanitzats, encara que siguen estrangers com per exemple el Caire, si no ho estan, de catalanitzats, sí que s'han d'apostrofar (d'El Bierzo)

Anònim ha dit...

fincorres :)