divendres, 21 d’agost del 2009

En «martxa» després de vacances


Després d’unes –no ho dubteu– immerescudes vacances, reprenem la marxa del blog. Esperem que algú tinga memòria per recordar que Saps què vull dir-te existeix; i més difícil encara, que tinga gana de llegir. Doncs bé, en ple agost la persona passeja per València ciutat. I què hi troba? Doncs la mateixa calda de sempre, fruit d’una barreja d’humitat i d’un sol que bada les pedres, que assota els mateixos carrers de sempre, això sí, buits del personal que malgrat tot té prou coneixement com per a fugir de la urbs en aquestes dates. Ara bé, hi ha coses que no canvien amb les estacions: les pifiades o espifiades de tot allò que està –o tracta d’estar– escrit en valencià. Fixeu-vos en aquest cartell de Metrovalencia (València sense accent, és clar, perquè Lizondo així ho sentencià), que amb tanta bona intenció commemora l’aniversari dels drets humans.

Quant a les pifiades m’agradaria que hi participàreu amb els vostres comentaris. Jo només vos en dic la més cridanera: en martxa, amb tx, sí senyor, per deixar ben claret que nosaltres no pronunciem marsha, com els nostres enemics acèrrims. Però a banda d’aquesta faltam n’hi ha, fins on arribe jo, 3 més, diguem-ne poc cridaneres a primera vista, ortogràfiques, si voleu. I a més de les faltes, 2 incongruències, per dir-ho d’alguna manera. Feu clic a la foto per ampliar-la i les descobrireu. A mesura que ho feu les afegirem al post.

2ª pifiada (comentada per Aina): difondre-los. Correcció: «difondre'ls» (el verb acaba amb vocal)

3ª pifiada (comentada per Aina): Colón y Túria. Correcció «Colón [?] i Túria». Ja fa anys que hi ha unes normes que reserven la lletra y al dígraf ny.

8 comentaris:

Joan ha dit...

Puc corroborar que han estat unes vacances ben merescudes. Ens podries fer alguna entrada sobre Bulgària, és un país que em crida l'atenció. Aquí el millor que ens ha arribat d'aquell país va ser el jugador de Barça Hristo Stoichkov.

Speaker ha dit...

Hehehe, sí home, tot al seu temps! Alguna cosa comentaré, sense embafar, que la meua vida és molt avorrida.

Per cert, pareix mentida que tu que ets filòleg no col·labores en la recerca de faltes d'ortografia!

Que no t'atreveixes amb el valencià? ;)

Salut

Francina Sànchez Chardi ha dit...

Aquesta darrera Pasqua vaig passejar per la teva ciutat i també vaig trobar alguna falta ortogràfica. M'ha encantat la teva descripció de la ciutat en època estiuenca.

Joan ha dit...

La meua úlcera patiria massa. ;) Em faig mala sang i no val la pena.

Sergio Sánchez ha dit...

Ei Jose! Com va anar per aquí al final? Vau aconseguir anar fins a Grècia? Llàstima que no ens veiéssim.
Do skoro!

Aina ha dit...

Ei, ei, aquest cartell també el vaig veure jo al metro, em vaig quedar flipant... però ja se sap, és el pa de cada dia a casa nostra... l'any passat, sense anar més lluny, vaig ficar ONZE reclamacions al metro perquè hi havia un cartell que ficava "chiquets, carrets y cotxets davant". Els vaig dir que era una vergonya i un insult cap als valencians que ficaren CH i Y, etc etc. ONZE vegades, i més de sis mesos perquè es dignaren a canviar el puto cartell. Això si, jo patia cada dia en veure'l en anar a qualsevol lloc...

Això també, pense estar queixant-me i ficant reclamacions fins que es cansen i es dignen a escriure bé!!! xD Almenys, donaré pel sac.

Aina ha dit...

Home, més pifiades... DIFONDRE-LOS , no? hauria de ser difondre'ls... i la Y entre Colón Y Túria? xD

Speaker ha dit...

FRANCINA: Tu si que ets una crac amb les teues crítiques literàries.

AINA: La veritat és que el que realment és útil perquè es pare atenció en aquestes coses és el que fas tu Aina, reclamar. No queda més remei. Gràcies per les correccions. Encara hi ha alguna coseta més, si filem prim.