dilluns, 18 de juliol del 2011

El potecari de Sueca

Hi havia en Sueca un potecari de molt mal gènit, i dos jovenots tenien sempre ganes de sentir-lo. Una nit de tantes s’ajuntaren i es digueren la u a l’altre:

—Esta nit li ham de juar una bona passaeta al potecari.

I en efecte, rondaren pels carrers dasta molt tard, i allà devés les dotze van i li toquen a la porta; peguen dasta tres colps en lo picaport, i el nostre bon home s’alça i s’assoma a la finestra, dient:

—Qui és?
—Som mosatros, Don Fulà: faça el favor d’abaixar corrent, que és molt precís.

Es vist de rapafuig i se n’abaixa, i al que obri el finestronet per a vore qui eren i què volien, digueren de fora:

—Acoste la llum.

L’acosta, i traent u d’ells un xavo d’a quatre i mirant-lo, es gira a l’altre i li diu:

—Veus com és lo que jo et dia, que no era dos sinós quatre?

I sense més ni més pegaren els dos a fugir, deixant-se al potecari fet de pedra i en la palmatòria o caputxina en la mà, desfogant-se en dir-los totes les picardies que pugué, de cremat que estava.

5 comentaris:

apalput ha dit...

Haha... Bona. Qui te l'ha contada?

Speaker ha dit...

Hola Apalput, ja fa temps que no dius res!

L'he copiada (adaptant l'ortografia perquè siga més llegible)de l'edició facsímil d'un recull de facècies, cançons, refranys i acudits valencians de l'any 1891 que es diu Encisam de totes herbes. Hi ha bona cosa d'humor.

Com que crec que no és il·legal, aniré penjant més textos.

Si t'interessa, a la llibreria París-València de la capital venen tot este tipus de textos. Hi ha molta cultura popular d'on poar que ens pensem que no, però que està escrita.

Salut!

Emi ha dit...

Hola Joseop-Lluís, fa molt temps q no passava pel teu bloc, i aprofite ara per saludar-te (potser sni te'n recordes ja XD) però tenia un flog i sóc 'La Fada'
M'he obert un bloc ara al Blogger recentment i em preguntava si t'importaria q t'enllace, i aixi tinc l'accés més fàcil... vaja, que estic començant a fer cercle socil d'amics en xarxa
Salutacions
la Fada/Cinderella

Speaker ha dit...

Hola Cinderella! Clar que et recorde. Em recomanares un llibre que em va agradar molt llegir. No cal demanar-me permís per enllaçar-me, dona, jo encantat!

Ens llegim.
Salut!

apalput ha dit...

"Encisam de totes herbes"... interessant. Crec que li faré una ullada.
I sí, fa temps que no dic res, però mira per a on que just fa uns minuts -oh casualitat- acabe de pescar un nou episodi rural. Així que en no res crec que piularé...