dilluns, 26 d’octubre del 2009

«En el País... mmm, este... en Valencia»

A vegades veig Los desayunos de la Primera. Dimecres passat, dia 21, van entrevistar Celia Villalobos, ex ministra de sanitat quan el PP era al Govern d’Espanya. Entre altres coses, contà com va ser amonestada pel seu partit quan va votar a favor de la llei del matrimoni gay. El que vull contar-vos, però, és un fet anecdòtic de l’entrevista en si: quan la presentadora, Ana Pastor, li pregunta sobre el cas Gürtel (concretament en el minut 35.05), pareix que a la malaguenya li surt tan natural l’expressió «País Valencià». Ràpidament, però, s’autocensura. Ací va la frase:

«[Ricardo Costa es] exsecretario general de los populares en el País... valencia... en, en Valencia» (36.10, veieu el vídeo ací)

(Ay Villalobos, ¡que te volverán a amonestar! ¿No te ha dicho la dirección del partido que eso de «País Valenciano» está prohibido decirlo? Caca, caca y caca.)

I ja seriosament, jo em faig una pregunta: el nom «País Valencià», ¿se l’ha apropiat una tendència política concreta? O ha sigut una tendència contrària a aquella la que s’ha preocupat de demonitzar-lo? En qualsevol cas, pareix que sovint hom el diu amb la boca menuda, o intenta desdir-se’n quan quasi l’ha dit, com en el cas de Villalobos.

3 comentaris:

Vicent Terol ha dit...

Pense que el terme "Comunitat/Comunidad Valenciana" s'ha imposat amb èxit fa anys al nostre territori. Una victòria més de la dreta. "País Valencià", per desgràcia, ha quedat relegat a determinats àmbits més o menys minoritaris i molta gent considera que ets un radical si el fas servir. Tot i això, jo pense que cal utilitzar-lo amb normalitat.

Vaig parlar d'açò el mes d'agost:
http://laixeta.blogspot.com/2009/08/comunitat-valenciana-un-exit-mes-de-la.html

Per altra banda, Toni de l'Hostal té una postura molt divertida sobre aquest assumpte:
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/109109


Salut!

Lluís ha dit...

Ana Pastor es la tía más buena que hay ahora mismo en televisión. Por mí ha superado el listón, alto, de las cachondas de la Sexta.
Molan los desayunos de la Primera, y Celia Villalovos es la demostración de que lo malo no son las ideologías sino el poder. En Andalucía, donde los amos son el PSOE, en Málaga donde el presidente de la diputación es socialista, allí, la honradez les llega de lares que aquí suenan a Mordor.

Speaker ha dit...

VICENT: qüestió polèmica, sí. Gràcies pels enllaços!

LLUÍS: Cert. Guapíssima i astuta, a més. Fixa't com alça les celles quan fa una pregunta molt "puta" a l'entrevistat.

Salut!