dimecres, 30 d’abril del 2008

Zeitgeist


No em puc estar de passar-vos l'enllaç a aquest documental que és una revolució al google. Trobe que de segur vos farà reflexionar sobre tantes coses que ignorem del món en què vivim. Primer hi trobareu una interessant exposició del cristianisme com una mitologia astrològica. La segona part exposa el funcionament de la propaganda i de l'adoctrinament a què ens sotmeten els mitjans de comunicació, com controlen l'opinió i les actuacions dels ciutadans. Després s'hi tracta la geopolítica i l'economia global, i se centra en el monopoli del diners i la despesa militar. Tot gira al voltant dels atemptats de l'11 de setembre i del pla d'expansió mundial dels Estats Units d'Amèrica. Hi ha religió, cultura, història, i filosofia. Sobretot, fa feredat descobrir la crueltat a què pot arribar l'ésser humà per pur interès econòmic. Malgrat algunes coses tretes de context, les evidents limitacions d'un documental, i l'obvi factor d'especulació, vos assegure que no té desperdici.

En aquest enllaç trobareu la pel·lícula en anglès subtitulada en castellà.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Uff, aquest documental m'agrdat moltísim,tant la primera com la segona part.
La primera és un estudi molt útil(al menys per a mi)del sincretisme religiós, que desde l'antiguitat ha sigut elaborat per sacerdots, reis, emperadors(com és el cas de l'emperador Constantí,adorador de Mitra, que no es convertí al cristianisme fins que no fou necessari per qüestions polítiques, i poc abans de morir)per tal de controlar a la població.
En quant als arguments utilitzats hi ha un que m'agrada especialment, i ens ve a dir que les mentides han de resultar creïbles per a que es convertisquen en veritat.Açò m'ha recordat una pel·lícula d'Orson Wells que s'anomena "Flake"/"Fraude",que considere que està molt relacionada amb totes aquestes idees, la manipulació, l'especulació...És molt recomanable.
En quant a la segona part com ha dit Josep crec que és prou especulativa, per aixó em mostre un tant escèptica, perquè tinc clar que algú ens manipula però, qui?millor dit,qui de tots? aquest documental no aporta proves "fiables"i no sé...No cerc que algú com Bush,(el nomene a ell per ser l'actual president dels Estats Units i també quan esdevingueren els atemptats de l'11 M)que ens puga controlar a tots, damunt de considerar-lo un pardal, no crec que siga ell el que domina tot el "cotarro"per ser un personatge públic.
Però bé aquesta és tan sols la meua humil opinió i no tracte de convencer ningú.Besos .Dw

Anònim ha dit...

ÉS 11-S no M.

Anònim ha dit...

ya lo se palius que es 11s!!!!! si te lo dije yo qa ti!!mira que eres burlón!como también se que es "F for Fake"y me di cuenta luego!!!mira que te gusta hacer leña del árbol caído!!!!ggg.Bsitos


P.D:si me quieres criticar hazte 1 blog propio y deja el se los demás en paz!a bueno que no sabes,ggg.

Anònim ha dit...

Con lo bien que te había quedado el primer mensaje y en este segundo va y sale tu yo más profundo. Por cierto, es hacer fuego del árbol caido, jajaja. Saludos

xiquillo ha dit...

El que el documental vol dir no és que el món estiga actualment control.lat per un govern o per un president, com per exemple el dels EEUU. El que el documental posa de manifest és que en el món actual, és el poder económic el qui té el vertader poder. Es posen exemples d'una èlit de persones influients i amb gran poder econòmic que han sigut protagonistes al llarg de la història en esdeveniments polítics molt importants (crisi econòmica americana, liberalització de la Reserva Federal). Un altre exemple que posa de manifest açò el veiem quan s'acaba de publicar que durant la guerra d'Iraq, no tan sols van participar els exèrcits dels països com a defensors dels mateixos sinó que hi havia exèrcits privats contractats, és a dir, empreses que es van embutxacar diners a costa dels impostos dels americans (i de la mort de molts iraquians). Ara seria interessant veure els vínculs entre estes empreses i els polítics que es van inventar la guerra. El problema actual precissament és que la democràcia ha deixat pas al capitalisme voraç en les societats modernes on el neoliberalisme (ausència de lleis per part de l'estat que regulen l'economia) sembla ser la moda i l'estandard d'esta pràctica és per supost EEUU. Com deia, si no recorde mal, Woody Allen: "La democràcia és el millor sistema polític que existix al món. Tanmateix, el que tenim als EEUU tampoc està tan mal."