La paraula de la setmana: «sagí»

Se diu sagí del greix d’un animal. El de porc s’usa en gastronomia, per exemple, per a fer dolços, com esta coca de sagí que vaig pescar l’altre dia en un forn, feta amb este greix, amb farina, sucre i ous. ¡Mmm! ¡Tan senzill i tan bo!
Els mallorquins li diuen saïm. De fet, la paraula ensaïmada ve d’ací, és el dolç elaborat amb saïm.
Els mallorquins li diuen saïm. De fet, la paraula ensaïmada ve d’ací, és el dolç elaborat amb saïm.
Comentaris
Diuen que l'ensaïmada i la sobrassada, a Mallorca, tenen l'origen en la necessitat de demostrar que no s'era musulmà o jueu, no ho sé, però l'ensaïmada a certs llocs de Mallorca, com per exemple Banyalbufar, es farceix de sobrassada. Curiós.
Les omplin de tot i estan ben bones!
:)
Salut