dilluns, 3 d’octubre del 2011

Retrobaments

Mentiries si digueres que no portes el compte en el cap: ja fa més d’un lustre que acabaren aquells mesos intensos, de descobriments, aprenentatge, despreocupació i desgavells varis, de destrossar diverses llengües, d’eixir també els dilluns a la nit —tornar sempre amerat al cau que habitaves—; aquell temps en què uns desconeguts esdevingueren la teua família. Cinc anys després vos retrobeu i eixe vincle especial no s’ha extingit, malgrat que cada u haja pegat cap a un costat: uns es fan funcionaris, viuen en parella o ocupen llocs d’importància en una empresa; hi ha qui no ha deixat d’estudiar, qui corrent món encara no ha tornat a casa, o qui parla de tu en els seus poemes. I llavors a les taules de diversos bars et conten anècdotes i animalades que ja no recordaves —cosa que et preocupa—, coses que digueres i feres i que ara ja no diries ni faries. T’hi veus reconegut o no, i et petes de riure per les dues coses.

Ara i ací, molt més tranquils, la conversa literària al Pastis, amb Piaf i Brassens de fons, és d’allò més bohemi. Rere el taulell, entre les fotos de la Torre Eiffel en obres, hi veieu un adhesiu: Erasmus go home. Rieu perquè sospiteu el perquè d'eixe exabrupte, però també sabeu que mai no hi podreu estar d’acord.

2 comentaris:

Emi ha dit...

Josep Lluis: et llegeixc des de Riga i he de viure als Erasmus, als quals pense mentir per a que no em miren estranya en saber que supere els 25... Fa dies no ho haguera dit, perquè em diferèncie prou d'ells, però ara vis amb tres (dos italians i una polaca) i m'estan semblant meravellosament encantadors... El teu text m'ha commogut! Una salutacio letona

Speaker ha dit...

Cinderella, espere que la commoció haja sigut positiva. Tot i que no hi he comentat, he llegit alguns dels apunts en què parles de la teua experiència. És un exercici molt bo (que jo lamentablement no vaig fer...)

Hi ha moltes maneres de viure l'any Erasmus, i moltes edats. Tu tria la teua i a disfrutar. Viure amb gent de diverses nacionalitats és el millor que et pot passar.

Take care!